Widget left

Add widget content here

Widget right

Add widget content here

Chocolate Chip Cookies

Składniki

2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
200 g masła
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru brązowego
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
150-200 g kropelek czekoladowych
100 g posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
W tym przepisie wykorzystano
13,00 PLN
LoadingDodawanie do koszyka

Do miski przesiej  mąkę, sodę oraz sól. W osobnym naczyniu ubij masło z cukrem białym, brązowym oraz waniliowym.  Gdy masa stanie się kremowa dodawaj po jednym jajku, nadal ubijając. Dodaj suche składniki i dobrze zmiksuj. Na koniec wsyp  kropelki czekoladowe oraz orzechy i wymieszaj łyżką.

Rozgrzej piekarnik do 190 st.C.

Na blasze pokrytej papierem do pieczenia, układaj kulki z ciasta (najlepiej przy pomocy łyżki do lodów) w dość dużej odległości od siebie.

Piecz przez ok. 10-12 min.

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Zobacz także:

Bochen z kropelkami czekoladowymi

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę o wymiarach 23x13cm...

Ciasteczka czekoladowe Black & Whites

W miseczce ustawionej na garnku z gotującą się...

Rolada czekoladowa

Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Posmaruj masłem blachę do...

Muffinki jogurtowe z kropelkami czekoladowymi

Rozgrzej piekarnik do 170°C z termoobiegiem. Formę do...

Muffinki truflowe

Z przepisu wychodzi 30 muffinek. Rozgrzej piekarnik do 170°C...

star Copyright 2017 Chocodami star